Lahti

Lahti on Vesijärven rannalla sijaitseva 120 000 asukkaan kaupunki, Päijät-Hämeen maakuntakeskus, Suomen 8. suurin kaupunki.

Vuoden 2015 lopussa kaupungin työpaikoista oli:

  • alkutuotannossa 0,6 %
  • jalostuksessa 24,1 %
  • palveluissa 74,4 %

Lahti tunnetaan erityisesti ympäristöosaamisen kärkialueena sekä muotoilun kansainvälisenä osaajana.

Kiertotalouden edelläkävijä

Resurssiviisaus ja kiertotalous ovat uuden Lahden kaupungin strategian selkeitä kärkiteemoja. Lahden seudulla on merkittävä määrä kierrätysliiketoimintaa tekeviä yrityksiä ja uuden liiketoiminnan edellytyksiä. Lahden ammattikorkeakoulu kokoaa pk-yritysten resurssivirroista tietoaineistoa, joka toimii pohjana teollisten symbioosien muodostamiseen jatkossa.

Lahden kaupungilla on kansainvälinen profiili ympäristökaupunkina ja cleantech-kehittämisen alueena. Kaupungissa käy vuosittain jopa satoja kansainvälisiä vieraita tutustumassa muun muassa jätehuollon uusiin ratkaisuihin.

Lahden kaupunki on sitoutunut strategiassaan ja ilmasto-ohjelmassaan vähentämään asukasta kohti laskettuja kasvihuonekaasupäästöjään 50 % vuoteen 2025 mennessä vuoden 1990 tasosta.

Koska Lahden kaupunki pystyy vähentämään omilla toimillaan alueen päästöjä vain osin, Lahti tarjoaa yrityksille mahdollisuuden sitoutua yritysten omatoimisiin päästövähennyksiin niin sanotun ilmastokumppanuuden avulla.

 

Julkaistu 11.4.2016 klo 10.19, päivitetty 7.9.2020 klo 17.19