Jyväskylä

© Jyväskylän kaupunki

Nuorekas Jyväskylä on kasvava, yli 140 000 asukkaan kaupunki sekä yksi Suomen vetovoimaisimmista alueista ja suosituimmista muuttokohteista. Jyväskylässä on tiivis kaupunkikeskusta ja suuren kaupungin sykettä, mutta myös luonto ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet lähellä. Monin paikoin veden äärellä kulkevat kävely- ja pyöräilyreitit ja jatkuvasti lisääntyvät lähiliikuntapaikat ovat hyvin hoidettuja. Jyväskylä on paras paikka arkiliikkujalle, mutta myös huippu-urheilijalle treenata ja opiskella. Tapahtumavilkkaassa Alvar Aallon pääkaupungiksikin kutsutussa kaupungissa, jossa myös kulttuuritarjonta on monipuolista, löytyy tekemistä ja elämyksiä jokaiselle ympäri vuoden.

Jyväskylä on tunnettu yliopisto- ja koulutuskaupunki, jossa opiskelijoita on yli 42 000. Lähes joka kolmas vastaantulija on opiskelija ja kolmanneksella aikuisista on korkeakoulututkinto. Osaamista löytyy esimerkiksi digitalisaatiossa, hyvinvoinnissa ja modernissa teollisuudessa. ICT-alan yrityksiä Jyväskylässä on jo yli 500. Jyväskylä on vahvasti uudistuva liike-elämän keskus keskellä Suomea.

Jyväskylä tunnetaan myös resurssiviisauden kotikaupunkina, kaupunkina, joka tavoittelee pitkäjänteisesti päästöttömyyttä, jätteettömyyttä ja kestävää elämäntapaa, ja jossa myös asukkaat osallistuvat aktiivisesti monin tavoin elämänlaatunsa parantamiseen. Resurssiviisaassa Valon kaupungissa on turvallinen arki ja rohkeaa elinvoimaisuutta. Laaja-alaisessa yhteistyössä resurssiviisaan Jyväskylän rakentamisessa ovat mukana myös alueen lukuisat oppi- ja tutkimuslaitokset sekä jatkuvasti lisääntyvässä määrin myös yksityinen ja kolmas sektori. Erityisen maininnan ansaitsee yliopistoon perustettu resurssiviisausalan tutkimukseen keskittynyt JYU.WISDOM -verkosto, joka tarjoaa monitieteistä osaamistaan koko alueen kestävän elinvoiman edistämiseksi.

Julkaistu 24.8.2015 klo 12.09, päivitetty 7.9.2020 klo 17.14