Hyvinkää

Hyvinkään keskustaa. © Markku Nieminen / Hyvinkään kaupunki

Vihreä ja vireä Hyvinkää on noin 47 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Uudellamaalla kolmen vartin matkan päässä pääkaupungista. Hyvä logistinen sijainti ja erinomaiset liikenneyhteydet ovat tuoneet kaupunkiin menestyviä yrityksiä ja kasvattaneet Hyvinkään talousalueensa keskukseksi.

Kaupunki on säilyttänyt luonnonläheisyytensä ja tarjoaa ulkoilijalle ja liikunnan ystävälle erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Hyvinkää on myös perinteikäs kuvataidekaupunki, jonka juuret ovat Helene Schjerfbeckin, Tyko Sallisen, Yrjö Saarisen ja Terho Sakin taiteessa.

Hyvinkään keskusta on muuttunut kaupunkimaisemmaksi, mutta Hyvinkää on yhä ennen muuta omakotitalojen kaupunki, josta etsitään tasapainoista, henkisesti rikasta ja luonnonläheistä elämää.

Hyvinkään kokonaispinta-ala on 336 km2 ja asukkaita Hyvinkäällä oli vuoden 2017 lopussa noin 46 700.

Hyvinkäällä vuonna 2013 työskennelleistä hieman yli 30 prosenttia oli julkisen sektorin palveluksessa. Julkisen sektorin toimialojen lisäksi erityisesti kauppa- ja kuljetusala sekä teollisuus ovat merkittäviä työllistäjiä Hyvinkäällä. Esimerkiksi yli neljännes (27 %) kaupungissa työskennelleistä miehistä oli teollisuuden palveluksessa vuonna 2013.

Vuonna 2018 Hyvinkäälle valmistui "Kestävän kehityksen tiekartta", jossa suunnitellaan ja visioidaan miten Fisu- ja Hinku-kuntien tavoitteet saavutetaan.

Julkaistu 3.1.2018 klo 13.43, päivitetty 7.9.2020 klo 16.56