Yritysten ja kuntien ilmastoyhteistyö käyntiin

Uutinen 22.2.2021 klo 12.00
Ilmastoreivit
 

Motiva ja Suomen ympäristökeskus toteuttivat Fisu (Finnish Sustainable Communities) -verkostossa Resurssiviisaiden yritysten ilmastoteot (Reivi) -jatkohankkeen yritysten ja kuntien ilmastoyhteistyön vauhdittamiseksi. Sekä kunnille että yrityksille työstetyt aineistot ovat hyödynnettävissä osoitteessa hiilineutraalisuomi.fi/yritysyhteistyo.

‒ Uskomme, että pk-yritys etsii keskeisiä verkostoitumiseen liittyviä palveluita oman kuntansa tai kaupunkinsa sivuilta. Koska kuntien tilanne vaihtelee, luomamme sivusto tarjoaa verkostoitumiseen motivaatiota ja tukea, mutta on ennen kaikkea yleinen apuväline, jota kunnat voivat hyödyntää vapaasti omien sivujensa ja palveluidensa suunnittelussa. Yrityksille sivusto tarjoaa tukea erityisesti ilmastotyön käynnistämiseksi ja syventämiseksi, kertoo hanketta vetänyt asiantuntija Jaana Federley Motivasta.

Fisu-verkostossa 11 edelläkävijäkuntaa. Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa tavoittelevat yhteistyössä jätteettömyyttä, päästöttömyyttä sekä ylikulutuksen rajoittamista vuoteen 2050 mennessä.

Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman rahoittamassa ja helmikuun lopussa 2021 päättyvässä Reivi-jatkohankkeessa tunnistettuja parhaita ilmastoyhteistyön käytäntöjä on tuotu kaikkien kuntien ja niiden alueella toimivien yritysten saataville. Projektissa työstetyt valmiit aineistot ja työkalut madaltavat kuntien kynnystä tarttua ilmastoyhteistyöhön yritysten kanssa.

Hiilineutraalisuomi.fi – Yritysyhteistyö
FISU-verkosto

Lisätietoja:
Motiva Oy
asiantuntija Jaana Federley
puh. 040 672 1267
jaana.federley@motiva.fi