Loikka -palvelu kerää yhteen hyviä ilmasto- ja kiertotalouskäytäntöjä

Uutinen 4.9.2020 klo 10.37
© SYKE

Suomen ympäristökeskus SYKEn tarjoama ja ylläpitämä Energia- ja materiaaliloikka on alusta hyvien ilmasto- ja kiertotalouskäytäntöjen – eli loikkien – jakamiseen. Se on avoin, puolueeton ja hankkeista riippumaton palvelu kaikille toimijoille: kunnille, järjestöille, asukkaille, yrityksille, seurakunnille tai tutkimushankkeille.

Palvelun tarkoituksena on koota hyvät käytännöt yhteen palveluun siten, että eri toimijoiden ei tarvitsisi käyttää resursseja omien erillispalveluidensa rakentamiseen ja ylläpitoon. Toimijat voivat lisätä loikkiensa yhteyteen omat logonsa, ja kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus näyttää haluamansa sisällöt myös omissa verkkopalveluissaan sekä jakaa sisältöjään sosiaalisen median kanavissa.

Hyvät käytännöt leviävät verkostoissa

Palveluun lisätyt loikat voivat saavuttaa laajan yleisön SYKEn kunta- ja yhteistyökumppaniverkostojen kautta. SYKE on aktiivinen mm. medioiden, ministeriöiden, Hinku-, Fisu- ja Circwaste -verkostojen sekä kansallisten ja kansainvälisten tutkijayhteisöjen suuntaan. Tavoitteenamme on rakentaa hiilineutraalia kiertotaloutta yhdessä.

Parhaimmillaan palvelun kautta jaettu hyvä käytäntö monistuu ja vaikeuksista välitetty tieto auttaa muita ratkaisemaan eteen tulevia ongelmia. Kunnille ja yrityksille palvelu on oiva mahdollisuus jakaa tietoa omista referenssikohteistaan.

Lisää aiheesta