Hyppää sisältöön

Lappeenranta: Julkisrakennusten energiainvestoinnit kannattavia lähes kaikissa kiinteistöissä

Uutinen 27.4.2020 klo 15.00
Lappeenrannan ja Imatran kaupungit ovat osallisena oheisessa hankkeessa, jossa LUT-yliopisto selvitti julkisrakennusten energiainvestointien kannattavuutta.

Valmistuneen selvityksen mukaan investoinneilla on mahdollista saavuttaa kustannussäästöjä, sillä oma energiantuotanto olisi suurimmassa osassa rakennuksista kannattavaa.

LUT-yliopisto on yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa selvittänyt Imatran ja Lappeenrannan julkisrakennusten energiatehokkuuden parantamista sekä erilaisia korjaus-, peruskorjaus- ja investointivaihtoehtoja. Tarkastelun kohteena olivat muuan muassa kummankin kaupungin kaupungintalot, sekä useita yritys- ja koulukiinteistöjä.

Vuonna 2018 käynnistyneessä Public-Private-Partnership kiinteistöjen energiatehokkuusparannuksissa ja niiden rahoituksessa -tutkimuksessa osoitettiin energiainvestointien olevan kannattavia lähes kaikissa kiinteistöissä. Lisäksi rakennusten hiilidioksidipäästöjä olisi investoinneilla mahdollista vähentää merkittävästi. Kaikkien tarkasteltujen rakennusten yhteenlasketut päästövähennykset voisivat olla peräti 80 prosenttia nykytilanteeseen verrattuna.

Lisätiedot LUT-yliopiston 27.4.2020 julkaistusta tiedotteesta:
Energiainvestoinnit julkisrakennuksiin voivat tuoda säästöjä ja merkittäviä päästövähennyksiä