Hyppää sisältöön

Lahdessa pyöräilijä on usein autoilijaa nopeampi

Uutinen 18.9.2019 klo 9.00

Lahdessa välimatkat ovat lyhyitä, joten pyöräilijä ehtii usein perille autoilijaa nopeammin. Nykyaikaisessa liikennesuunnittelussa pyörä nähdäänkin autoon rinnastettavana kulkuvälineenä.

Projektipäällikkö Anna Huttunen
Projektipäällikkö Anna Huttunen

 

Liikenneyksikön asiantuntijat muistuttavat Liikkujan viikolla, että pyörä on auton veroinen kulkuneuvo.

– Pyöräilyllä on tutkitusti myönteisiä terveysvaikutuksia. Lisäksi se on ympäristöystävällinen kulkumuoto, sanoo projektipäällikkö Anna Huttunen.

Lahdessa on lyhyet välimatkat, joten pyörällä pääsee usein nopeammin perille kuin autolla. Lahteen on saatu jo muutamia yksisuuntaisia, eroteltuja pyöräteitä, jotka lisäävät pyöräilyn sujuvuutta ja turvallisuutta.​

Tulossa pyöräilyn pääreitti matkakeskukselta Renkomäkeen

– Kehitämme Lahdessa pyöräilyn olosuhteita kaiken aikaa. Suunnitelmien mukaan matkakeskukselta pääsee lähitulevaisuudessa pääreittitasoista yhteyttä pitkin Renkomäen ABC:lle, kertoo projektipäällikkö Anna Huttunen.

CitiCAP-hankkeen osana rakennettava osuus matkakeskukselta Apilakadulle rakennetaan ensi vuonna. Pyörätien yhteydessä pilotoidaan myös turvallista pyöräpysäköintiä. Uudet Waltti-kortilla toimivat bikeep-pyörätelineet on juuri otettu käyttöön matkakeskuksen asematunnelissa.

Pyöräilyn pääreitti on autoliikenteestä rakenteellisesti erotettu ja kävelystä vähintään rajaviivalla erotettu pyöräilylle varattu väylä. Pääreitti on mahdollisuuksien mukaan yksisuuntaisilla järjestelyillä toteutettu.