Kestävä elämäntapa näkyväksi Riihimäellä

Uutinen 12.10.2020 klo 14.00
Taimi ja multapaakku kämmenillä
Kuva Riihimäen kaupunki.

Kestävä elämä riihimäkeläisille (KERI) -hanke toi ympäristöministeriön Kestävä Kaupunki -ohjelman rahoituksen avulla tammi-elokuussa kaupunkilaisille näkyväksi kestävää elämäntapaa. Hankkeen aikana kartoitettiin riihimäkeläisten käytettävissä olevat kestävät palvelut kartalle, viestittiin näkyvästi sekä somessa että sidosryhmien avulla ja rakennettiin kestävän elämäntavan osio verkkosivuille.

Tavaralainaamosta oli tavoitteena koota paikallinen toimintamalli, mutta sen lisäksi saimmekin sovittua retkeily- ja luontoharrastusvälineiden tuomisesta lainattavaksi syksyn aikana kirjaston valikoimiin. Lisäksi käynnistettiin kestävää elämäntapaa edistävien ihmisten ja yhteisöjen verkosto, joka koronan vuoksi pääsi kokoontumaan vain kerran – luvassa on kuitenkin jatkoa, sillä tapaaminen osoitti todeksi, että verkostolle, vertaistuelle, kestävästä elämäntavasta puhumiselle ja tiedon jakamiselle on valtava tarve!

8 kuukauden kokeilun aikana polkaisimme käyntiin paljon mahdollisuuksia: tavaralainaamo; kestävät palvelut tiedossa ja koottuina; viestintämateriaalia sekä innostuneiden ja vertaisryhmää kaipaavien ihmisten verkosto, jonka avulla viesti kulkee ja kuuluu. Tästä on hyvä jatkaa kestävän elämäntavan rakentamista Riihimäellä ja laajentaa toimintamallia myös muualle Suomeen!

Hankkeen materiaaleihin voit tutustua täällä:
Kestävä elämä riihimäkeläisille (KERI) -hanke

Hankesivuille lisäämme myös loppuraportin, josta voi poimia ideoita muidenkin kaupunkien kestävän elämäntavan näkyvyyden lisäämiseksi.

Lisätietoja:
Riihimäen kaupunki
ympäristöasiantuntija Jenni Takala
jenni.takala@riihimaki.fi