Jyväskylässä haetaan jälleen asukkailta ideoita kiertotalouden kokeiluiksi

Uutinen 5.10.2021 klo 14.00

Jyväskylän kaupungin Circwaste käyttäjälähtöiset kokeilut -hankkeessa on käynnistymässä kolmas ja hankkeen viimeinen ideahaku kiertotalouden kokeiluiksi Jyväskylässä.

Ideahaussa kuka tahansa asukas, yritys tai yhteisö voi esittää ideoita kokeiluiksi, joilla voidaan edistää kiertotaloutta, resurssiviisautta ja kestävää elämäntapaa Jyväskylän alueella.

Haussa etsitään luovia ideoita ja ratkaisuja erityisesti:

  • materiaalien kiertoon ja uusiokäyttöön,
  • tavaroiden ja palvelujen yhteiskäyttöön, sekä
  • jätteen vähentämiseen, kierrätykseen ja lajitteluun.


Parhaat ideat pääsevät jatkojalostuksen jälkeen kokeiltaviksi käytännössä Jyväskylän alueella vuosien 2022-2023 aikana. Ideahaku on avoinna 11.10.-21.11.2021 välisen ajan.

Hankkeen aikana toteutetuissa aiemmissa kokeiluissa on testattu muun muassa kalusteiden kierrätystä opiskelija-asuntoloissa, liikkuvaa korjauspajaa, eri jätejakeiden lajittelun ja kierrätyksen parantamista taloyhtiöissä, mediataiteen laitelainaamotoimintaa, yhteiskäyttöautoa opiskelijoiden käytössä sekä ruokahävikin pienentämistä koulun ruokalassa.

Lähtökohtana ideahaussa on se, että idea/ratkaisu innostaa ihmisiä toimimaan uudella tavalla kiertotalouden ja kestävän elämäntavan mukaisesti.

Lisätietoja hankkeesta ja ideahausta löytyy hankkeen verkkosivuilta:
Circwaste – Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut -osahanke