Hyvinkään kaupunki digitalisoi rakennuksiaan saavuttaakseen hiilineutraaliustavoitteet

Uutinen 20.11.2020 klo 10.00

Hyvinkään Lämpövoima Oy ja Nuuka Solutions Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Projekti on osa konkreettista toimenpideohjelmaa, jolla Hyvinkään kaupunki tavoittelee 80 prosentin CO2-päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä.

Hyvinkää on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Kaupungin kiinteistöjen ominaiskulutus on jo tällä hetkellä hyvällä tasolla, mutta energiatehokkuustyö jatkuu.

Hyvinkään Lämpövoima ja Nuuka ovat solmineet yhteistyösopimuksesta, jossa Nuukan pilviratkaisu liitetään osaksi Hyvinkään Lämpövoima WiRE-valvomopalvelua. Yhteistyömalli mahdollistaa palvelun piirissä olevien kiinteistöjen automaattisen toiminnanvarmistuksen ja tehokkuusparannukset. Lisäksi Hyvinkään Lämpövoiman pilotoima lämmönkysyntäjoustopalvelu otetaan huomioon kiinteistöjen kokonaisoptimoinnissa.

Projektin toisessa vaiheessa tarkastellaan myös Nuukan ilmanvaihtokoneiden koneoppimisoptimoinnin soveltamista Hyvinkään kiinteistöjen parissa. Hyvinkään Lämpövoimalla on tällä hetkellä noin 50 palvelukiinteistöä ja 50 asuinkiinteistöä WiRE-valvomopalvelun piirissä.

“Olemme innoissamme yhteistyön aloittamisesta. Kiitokset Hyvinkään Lämpövoimalle luottamuksesta palveluamme kohtaan, sanoo Olli Parkkonen, Nuukan liiketoiminnan kehitysjohtaja.

Lisätiedot:

Nuuka Solutions Oy
liiketoiminnan kehitysjohtaja Olli Parkkonen
puh. 050 494 1584, olli.parkkonen@nuukasolutions.fi

Hyvinkään kaupunki
kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen
puh. 040 661 3744, antti.nikkanen@hyvinkaa.fi

Hyvinkään Lämpövoima Oy
energiainsinööri Pasi Nevalainen
puh. 045 358 1984, pasi.nevalainen@hlv.fi