Forssa: Kiertotaloustapahtuma FRUSH onnistui yli odotusten myös virtuaalisena

Uutinen 11.5.2021 klo 13.00
Frush-tapahtuma – Leanfill Oyn vastaanottamat kunniakirjat
Kuva. FRUSH-tapahtumassa jaettiin muun muassa kunniakirjat Leanfill Oy:lle. Kuva Forssan kuapunki.

 

Hämeen ammattikorkeakoulun ja Forssan Yrityskehityksen järjestämä kiertotaloustapahtuma FRUSH järjestettiin huhtikuussa virtuaalisesti. Koko päivän kestänyttä tapahtumaa seurasi Facebookissa 1 000 osallistujaa ja Youtubessa katselukertoja on päälle 1 600. Tapahtuman tallenne on katsottavissa Youtubessa myös jälkikäteen.

FRUSHin ohjelmassa oli huippupuhujia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Professori Esko Valtaoja maalaili vastakkaista kuvaa maailmanlopusta, työelämän osaaja Ilkka Halava puhui tulevaisuuden työn tekemisestä, ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari näytti lukuja energiateknologiamarkkinoiden valtavasta kasvusta.

Ulkomaista näkökulmaa kiertotalouteen saatiin Kanadasta, Italiasta ja Alankomaista. Forssalaiset yritykset olivat edustettuina puheenvuoroja seuranneissa paneelikeskusteluissa.

Esko Valtaoja puhumassa FRUSH-tapahtumassa
Kuva. Professori Esko Valtaoja puhui FRUSH-tapahtumassa. Kuva Forssan kaupunki.

 

Saimme tapahtuman yleisöltä heti spontaania palautetta, jonka mukaan virtuaalinen FRUSH oli uudentyyppinen, rento ja helposti seurattava tapahtuma, iloitsee Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Riikka Riihimäki.

Uusia kontakteja ja keskustelua vihreän kasvun teemoista

Kaikille osallistujille lähetettiin tapahtuma jälkeen kysely, jolla kartoitettiin paitsi tapahtuman onnistumista, niin myös osallistujien profiilia. Kyselyyn vastanneista 35 prosenttia oli opiskelijoita, 45 prosenttia edusti julkaista sektoria ja 20 prosenttia yksityistä sektoria.

FRUSHissa oli mahdollista verkostoitua ja löytää uusia kumppaneita etukäteen sovituissa tapaamisissa. Virtuaalisella alustalla myös osallistujat pääsivät keskustelemaan vihreän kasvun teemoista, vastuullisuudesta ja liiketoiminnan kehittämisestä.

– Palaute oli erinomaista. Yli 80 prosenttia vastasi, että tapahtuma ohjelma vastasi odotuksia. Lähes 50 prosenttia vastaajista sai tapahtumasta uusia kontakteja ja vielä suurempi määrä uskoi kontakteista olevan hyötyä myöhemminkin, Riihimäki kertoo.

– Vastanneista 85 prosenttia kertoi osallistuvansa tapahtumaan myös ensi vuonna. Se on hieno luku, mikä kannustaa meitä kehittämään tapahtumaa niin, että osallistuminen on mahdollista sekä virtuaalisesti että paikan päällä.

FRUSH on innovatiivinen kiertotaloustapahtuma, joka tuo yhteen kasvuhakuiset yrittäjät, startupit, rahoittajat, tutkimuslaitokset sekä muut aiheesta kiinnostuneet. Järjestyksessään neljäs FRUSH-tapahtuma järjestettiin tänä vuonna virtuaalisena Forssan Yrityskehitys Oy:n ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

www.frush.fi

Katso tapahtuman tallenne:
https://www.youtube.com/watch?v=GM5JVnFiICM