Ajankohtaista

UUTISET RSS

Riihimäki – logo

Riihimäen maa-ainesten hyödyntämisen kehittämisohjelman avulla kohti resurssiviisaampaa kaupunkia

21.5.2022
Riihimäen tiiviissä, tehokkaassa ja täydentyvässä kaupunkirakenteessa tilaa maa-ainesten käsittelylle ja varastoinnille on niukalti. Riihimäen maaperässä on runsaasti savea, joka sellaisenaan on heikosti hyödyntämiskelpoista. Jatkossa on syytä varautua myös siihen, että rakennettavilla alueilla löytyy tilaa maa-ainesten kierrättämiseen ja käsittelyyn sekä välivarastointiin. Myös uusiomateriaalien hyödyntämisessä on lisättävä tietämystä ja kokemusta.
Hämeen ilmastovahti – logo

Hämeen ilmastovahti kokoaa maakunnan ilmastoteot yhteen paikkaan

20.5.2022
Hämeen ilmastovahti on ensimmäinen maakunnallisesti toteutettava verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen palvelussa mukana olevien organisaatioiden ilmasto-, kiertotalous- ja ympäristötoimet. Hämeen ilmastovahdissa ovat mukana kaikki Kanta-Hämeen kunnat sekä muita organisaatioita.
Yhteiskäyttöauto Jyväskylässä

Resurssiviisas Jyväskylä 2040 -ohjelmaa päivitetään – asukkaat mukaan kyselyn avulla

20.5.2022
Jyväskylän kaupunki päivittää parhaillaan eri yhteistyötoimijoiden kanssa Resurssiviisas Jyväskylä 2040 -ohjelmaa, joka tukee kaupungin eri toimintoja ja toimialoja käyttämään luonnonvaroja, raaka-aineita ja energiaa kestävästi ja harkitusti.
Niiralan kulma

Kuopio: Niiralan Kulman innostaa asukkaita ilmastoviisaaseen elämään

18.5.2022
Kuopion kaupungin vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma on tehnyt pitkäjänteistä työtä energiatehokkuuden parantamiseksi asuinkiinteistöissään. He ovat vuoden 2022 alussa laatineet oman ympäristöohjelmansa sekä saaneet Ekokompassi-sertifikaatin.
Lisää uutisia