Vaasan kaupungin henkilökunnalle järjestetään kasvisruokakokeilu

Uutinen 29.10.2018 klo 10.00
Kasvikset
 

Vaasan kaupungin henkilöstöruokalassa Annin Herkussa järjestetään marraskuussa 2018 kasvisruokakokeilu. Marraskuun ajan ruokalassa tarjotaan kasvisruokavaihtoehtoa lihavaihtoehdon rinnalla. Kokeilusta kiinnostuneet työntekijät voivat ilmoittautua mukaan kaupungin intranetissa.

Kasviruokakokeilu liittyy Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelmaan. Ohjelman tavoitteisiin on kirjattu, että vuoteen 2035 mennessä Vaasassa ei enää synny ruokahävikkiä ja että vaasalaiset syövät kestävästi tuotettua ruokaa. Vaasan kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2035 mennessä.

Kokeiluun osallistuminen

Kasvisruokakokeilussa tarjottava ruoka on lakto-ovovegetaarista eli se sisältää kasvisten lisäksi maitotuotteita ja kananmunaa. Marraskuun ajan Annin Herkussa on nähtävillä lista tarjoiltavan ruoka-annoksen ravintoarvoista, jotta kiinnostuneet voivat tutustua kasvisruoasta saataviin ravintoarvoihin.

Kokeilusta kiinnostuneet kaupungin henkilökunnan jäsenet voivat ilmoittautua mukaan kyselyn kautta, joka julkaistaan kaupungin intranetissä.

− Toivomme, että mahdollisimman moni henkilökunnan jäsen lähtisi mukaan kasvisruokakokeiluun. Mukaan voi liittyä myös kesken kokeilukuukauden ilmoittautumalla Annin Herkun henkilökunnalle, kehittämispäällikkö Maija Alasalmi kannustaa.

Kokeilun keskeyttämisestä pyydetään ilmoittamaan ruokalan henkilökunnalle. Kasvisruoan määrä arvioidaan osallistujamäärän mukaan. Näin minimoidaan syntyvän ruokahävikin määrä kokeilujakson aikana.

Kokeilun jälkeen osallistujille lähetetään loppukysely, jolla kartoitetaan kokemuksia kokeilusta ja kiinnostusta kasvisruokavaihtoehtoon myös jatkossa.

− Tavoitteena on, että kasvisruoka jäisi pysyväksi osaksi henkilöstöruokalan tarjontaa, Alasalmi toivoo.