Vaasa: Pyöräilyviikko on täällä taas – poikkea brunssille tai koko perheen liikuntatapahtumaan

Uutinen 30.4.2019 klo 13.00
Vaasa – pyöräily
 

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 4.-12.5.2019. Viikon pääteemana on tänä vuonna pyöräilymatkailu. Vaasassa pyöräilyviikolla järjestetään jo perinteeksi muodostunut pyöräilybrunssi, unelmien perheliikuntapäivä sekä monia muita aktiviteetteja.

Ilmainen brunssi pyöräilijöille 7.5.

Perinteinen pyöräilybrunssi järjestetään tiistaina 7.5., klo 7.30-9.00. Tarjolla on kahvia, teetä ja aamupalaa yhdeksään asti tai niin kauan kuin tarjottavaa riittää.

Brunssipaikat löydät Palosaaren sillan kupeesta, hautausmaan parkkialueelta Vöyrinkaupungilta, entiseltä linja-autoasemalta, monitoimiviheriön parkkialueelta, Vaasan kirkon puistosta sekä Vähäkyrö-talon edestä. Brunssin järjestävät Vaasan kaupunki, TeeSe Botnia Oy, Liikenneturva ja Vaasan suomalainen seurakunta. Tapahtuman suojelijana toimii Vaasan yliopiston ylioppilaskunta.

Unelmien perheliikuntapäivää vietetään Pilvilammella 11.5.

Pilvilammella vietetään Unelmien perheliikuntapäivää lauantaina 11.5., klo 11.00-15.00. Päivän aikana voi muun muassa kokeilla Fatbike-pyöräilyä. Tapahtuman järjestävät Vaasan kaupungin liikuntapalvelut sekä Vaasan Latu. Perheliikuntapäivä on jatkoa Unelmien liikuntapäivälle, jota vietetään Elisa Stadionilla 10.5.

Koko perheen liikuntapäivä Tervajoella 5.5.

Kyrönmaa pyöräilee -tapahtumaa vietetään sunnuntaina 5.5., klo 12.00-15.00 Köpingintorilla Tervajoella. Ohjelmassa on muun muassa lämmittelyjumppaa, pyöräilyä, mehutarjoilua, haitarimusiikkia ja arvontoja. Tapahtuman järjestää Kyrönmaan Sydänyhdistys Ry ja mukana ovat Vaasan kaupungin terveydenedistämisyksikkö ja VähäHyvä-hanke, Liikenneturva, Pohjanmaan pelastuslaitos sekä Pyöräliike Viertola.

Kirjastosta voi lainata polkupyöriä 2.5. alkaen

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut aloittavat polkupyörien lainaamisen. Pääkirjastolla on lainattavissa kolme kätevään kaupunkiliikkumiseen sopivaa 3-vaihteista polkupyörää kypärineen. Polkupyörät lainataan kirjastokortilla ja niitä voi lainata 2.5.-30.9. välisenä aikana. Pyörät saa lainaan aina yhdeksi päiväksi kerrallaan pääkirjaston infosta, jonne ne myös palautetaan. Myös muita liikuntavälineitä, mm. kävelysauvoja, kahvakuulia, askelmittareita ja petanque-pelin voi lainata kirjastokortilla ympäri vuoden.

Tervajoen koululla oppilaita kannustetaan pyöräilemään

Tervajoen koululla järjestetään pyöräilyyn liittyvää ohjelmaa koko pyöräilyviikon ajan. Koulumatkakampanjan aikana 29.4.–9.5. oppilaat saavat passiin merkintöjä poljetuista koulumatkoista ja ahkerimmat pyöräilijät palkitaan unelmien liikuntapäivänä 10.5. Vappuaattona 30.4. oppilaskunnan hallitus järjesti oppilaille pyörän tuunaus -kilpailun ja 7.5. välkkärit pitävät oppilaille pyöräkatsastusta. Viikon aikana välitunneilla voi myös kokeilla pyöräily- ja scoottailuratoja.

Tiedote Vaasan verkkosivuilla:
Pyöräilyviikko on täällä taas – poikkea brunssille tai koko perheen liikuntatapahtumaan