Kuopiossa testataan, kannustaako mobiilipeli kierrättämään paremmin

Uutinen 1.11.2018 klo 11.00
ketunkierrätyspeli – Kuopio
Ketunkierrätyspeli – Kuopio

 

Kuopiossa on käynnissä kokeilu, jossa testataan, kannustaako mobiilipeli opiskelijoita kierrättämään aiempaa paremmin. Peliä testaavat Kuopion opiskelija-asunnot Kuopas Oy:n asukkaat.

Ideana on palkita niitä, jotka kierrättävät jätteensä mahdollisimman hyvin. Parhaiten kierrättäneet palkitaan aina kahden viikon välein. Palkintoina on muun muassa lippuja kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin sekä saldoa joukkoliikenteen matkakorttiin. Lanseeraustilaisuudessa opiskelijat pääsivät myös itse ideoimaan palkintoja, jotka motivoivat heitä.

Peli luotiin 17.–19.8. järjestetyillä kierrätysteemaisilla 3R Game -jameilla 48 tunnin aikana. Tapahtuman tuomaristo valitsi voittajaksi ”Ketun kierrätys” -pelin. Pelin takana on tiimi nimeltä Foxy Beat: Jyri Markkanen, Pauli Ondruska, Niina Räsänen, Roosa Räsänen, Ville Räsänen sekä Lukki Virtanen. Ennen kuin opiskelijat pääsivät testaamaan peliä, pelin kehittäjät olivat parannelleet ja muokanneet pelin pilottikuntoon.

Ketun kierrätys -peliä testataan Kuopaksen Samoilijantien uusissa yhteisöllisyyteen kannustavissa asuintaloissa 17.9.–30.11.2018 välisenä aikana. Pelillistämiskokeilu on saanut huomiota myös valtakunnallisissa verkostoissa.

Kokeilussa ovat mukana Samoilijantien opiskelijat, Kuopion Opiskelija-asunnot Oy, Jätekukko Oy, KierRe – kiertotalouden ja resurssiviisauden edistäminen Pohjois-Savossa -hanke ja SmaRa – Savilahden smarteimmat ratkaisut -hanke.

Lisätietoja:
projektivastaava Minna Kuuluvainen, puh. 044 718 2148