Kotihoidon väki sähköpyörän satulassa Jyväskylässä

Uutinen 30.10.2018 klo 13.00
Jyväskylä – sähköpyörä
Sähköpyörän selässä lähihoitaja Monica Pääkkönen ja tukea antaa sairaanhoitaja Iiris Tervanen Jyväskylän kaupungin kotihoidosta. Kuva Petteri Kivimäki

 

Jyväskylässä on saatu hyviä kokemuksia sähköpyörien käytöstä kaupungin kotihoidossa.

Vanhuspalveluilla oli syksyn aikana kokeilussa kaksi erilaista sähköpyörää, joilla kiinnostuneet kotihoidon työntekijät pääsivät kuukauden ajan testaamaan, kuinka työpäivän aikaiset siirtymät asiakkaiden luo hoituisivat sähköpyörällä.

Pyörät saivat innostuneen ensivastaanoton. ”Kokeilin sähköpyörää itsekin nyt ensimmäisen kerran. Olen aivan myyty, sähköpyörä on paras Jyväskylän mäkisissä maastoissa”, kertoo palvelupäällikkö Kirsi Santama Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluista.

Sähköpyörät voivat helpottaa työvuoron aikana tapahtumaa liikkumista kaupunkialueella ja auttaa ratkaisemaan myös kotihoidon pysäköintiongelmia asiakaskäynneillä. Lisäksi ne edistävät myös Jyväskylän tavoitteita kestävän liikkumisen edistämisestä. Etenkin ruuhkaisella keskusta-alueella sähköpyörä on fiksu, ketterä ja nopea tapa liikkua.

Sähköpyöräkokeilulla ja sen yhteydessä toteutetulla henkilöstökyselyllä kerättiin kokemuksia pyörien käytöstä. Niiden perusteella kotihoidossa jatketaan sähköpyörien hankinnan suunnittelua.

Lisätietoja:
Kati Kankainen, Fiksun liikkumisen koordinaattori, Jyväskylän kaupunki, puh. 050 350 5359, kati.kankainen@jkl.fi