Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan biokaasulla

Uutinen 31.10.2018 klo 11.00
Jyväskylän Kankaan kehittämishankkeessa on jo useamman vuoden ajan käyty keskusteluja yhteiskäyttöautoilun mahdollistamisesta. Nyt asia on konkretisoitumassa. Kimppakaarat saadaan Kankaalle kurvailemaan loppuvuoden aikana. Yhteiskäyttöauto-operaattoriksi valikoitui Omago Oy. Nyt aloitetaan pilotointi: 18 kuukauden ajan kaupunki tukee yhteiskäyttöautojen pysäköintiä Kankaan P-Pergamentti pysäköintitalossa.

Marraskuussa saapuvat yhteiskäyttöautot eivät ole mitä tahansa autoja, vaan Kankaalle saadaan kaksi kaasukäyttöistä (bi-fuel) autoa. Biokaasun tankkaus autoihin hoituu parin kilometrin päässä Seppälässä vielä loppuvuoden aikana avautuvalla Mustankorkean tankkausasemalla.

Kyseessä lienevät ensimmäiset kaasukäyttöiset yhteiskäyttöautot Suomessa. Biokaasun käyttö kimppakaaroissa sopii erinomaisesti Jyväskylän kaupungin linjauksiin resurssiviisaudesta ja tavoitteista kohti hiilineutraalia liikennettä.

Autojen käyttäjäkuntaa ei ole rajattu pelkästään Kankaan asukkaisiin, vaan autot ovat yhtä lailla kaikkien muidenkin kaupunkilaisten ja yritysten vuokrattavissa. ”Uskon tällaisen avoimen yhteiskäyttöautomallin houkuttelevan käyttäjiä myös lähiympäristöstä. Odotammekin innolla, millaisen vastaanoton Kankaan autot saavat”, kertoo verkostopäällikkö Tanja Oksa Jyväskylän kaupungilta Business Jyväskylästä.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki
Kati Kankainen, Fiksun liikkumisen koordinaattori, puh. 050 350 5359, kati.kankainen@jkl.fi