Joensuun kaupungille vihreän edelläkävijän palkinto

Uutinen 24.1.2019 klo 13.58
Joensuu ympäristöpalkinto 556
Kuvassa vasemmalta oikealle ministeri  KimmoTiilikainen, Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, tilakeskuksen johtaja Timo Korhonen sekä Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio. © Jari Kinnunen 

Joensuun kaupunki on valittu vuoden vihreäksi edelläkävijäksi 2019. Palkinnon perusteena on Joensuun kokonaisvaltainen ote ympäristöajattelussa. Palkinnon myönsi kuntasektorin ja sosiaalisen asuntotuotannon rahoitukseen erikoistunut Kuntarahoitus.

”Palkinnolla haluamme nostaa esiin toimijoita, jotka ovat asettaneet kunnianhimoisia tavoitteita ja ovat esimerkillisesti integroineet ympäristöajattelun kaikkeen toimintaansa”, Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio sanoo.

Ympäristötavoitteet on kirjattu Joensuun kaupungin strategiaan, jossa otetaan ilmasto huomioon kaikessa kaupungin suunnittelussa ja toiminnassa. Ympäristöajattelu konkretisoituu myös kaupunkilaisten arjessa vihreää teknologiaa hyödyntävissä ja Kuntarahoituksen vihreällä rahoituksella rahoitetuissa uusissa päiväkodeissa ja kouluissa.

”Kunta- ja kaupunkiorganisaatioiden toiminnot ovat perinteisesti olleet siiloutuneita, mutta Joensuussa tinkimätön ympäristöajattelu kulkee läpi kaiken toiminnan. Tämä näkyy kaupunkilaisille ympäristöystävällisinä arjen palveluina. Kaupunki on myös toiminut asukkaita, yrityksiä ja julkisia toimijoita yhteen kokoavana voimana. Hyvä esimerkki tästä on kaupungin Ilmastokorttelit-hanke, jossa yhdessä asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa kokeillaan ja kehitetään uusia vihreitä ratkaisuja ja edistetään vihreää yrittäjyyttä”, Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen tuotteesta vastaava asiakkuuspäällikkö Rami Erkkilä sanoo.

Kaupungissa on toteutettu kuusi hanketta Kuntarahoituksen vihreällä rahoituksella.

Joensuu kuuluu Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostoon sekä Fisu (Finnish Sustainable Communities) edelläkävijäkuntien verkostoon.
 

Lisää aiheesta:

Lisätietoa:

Rami Erkkilä, asiakkuuspäällikkö, Kuntarahoitus, rami.erkkila(at)kuntarahoitus.fi