Ilona-lastipyörä osallisuutta edistämään

Uutinen 30.10.2018 klo 10.00
Ilona lastipyörä
Ilona lastipyörä

 

Koko kaupungin Ilona kannustaa asukkaita juhlimaan valon voimaa ja siistimään paikat. Ilona on Jyväskylän kaupungin asukkaita ja eri toimijoita varten hankkima, aurinkokennoin ja kaiutinjärjestelmin varustettu sähköavusteinen laatikkopyörä.

Ilona on liikkumisen väline, energiatehokas pop-up-markkinointiapu tapahtumajärjestäjille ja työkalu kaupungin omaan osallisuustyöhön, eli erinomainen esimerkki resurssiviisauden eri osa-alueiden yhdistämisestä. Ilona on tiettävästi maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen konsepti liikkumisen, uusiutuvan energian ja asukasaktiivisuuden yhdistämisestä.

Yhteistyökumppanina ja Ilonan kotipesänä on JAPA ry:n ylläpitämä, myös lajissaan ainoa Lastipyörälainaamo, jonka kautta pyörän lainaaminen käy kätevästi. Pyörän yhteyteen on tulossa myöhemmin niin sanottu ”käsikirjoituspankki”, josta jokainen voi halutessaan ottaa ja toteuttaa haluamansa ohjeet Ilonan käyttämiseen. Konseptin idean taustalla on parempaa kaupunkia ja lähiympäristöstä huolehtimista esille tuova jyväskyläläislähtöinen Tras heroes -duo.

Lisätietoja:
Anna Sarkkinen, toiminnanjohtaja, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry, puh. 040 593 8541, anna.sarkkinen@jkl.fill