Greenreality-karnevaali keräsi noin 3 000 kävijää Kansalaistorille

Uutinen 1.11.2018 klo 14.00
Greenreality-karnevaali Lappeenrannassa 2018
Greenreality-karnevaali Lappeenrannassa 2018.

 

Kaupungin Avoimien ovien yhteydessä ensi kertaa järjestetty Greenreality-karnevaali keräsi noin 3 000 kävijää Lappeenrannan Kansalaistorille. Karnevaalissa vieraili myös noin 400 koulujen oppilasta opettajineen päivän aikana.

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinosen mielestä on ilahduttavaa, että ympäristöasiat kiinnostavat ihmisiä ja koululaiset kuuntelivat tarkasti ja olivat innoissaan tapahtuman tarjoamasta ohjelmasta ja tekemisestä.
”Tapahtuma palveli hyvin kaupungin strategisia tavoitteita, koska kuntalaisten tietoisuutta täytyy saada nyt kasvatettua. Huomasi, että greenreality-asiat kiinnostavat ihmisiä ja saimmekin todella ison nipun ympäristön eduksi tehtäviä ehdotuksia.”

Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta on positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon ihmisiä kävi tapahtumassa. ”Meidän pitää nyt nöyrästi jatkaa asukasviestintää ja yhteistyötä asukkaiden kanssa greenreality-teemalla.” Räsäsen mukaan ihmisiä kiinnostivat tapahtumassa paljon muun muassa sähköavusteinen polkupyörä ja hiilijalanjälkiasiat.

Greenreality-karnevaali oli kaiken kaikkiaan onnistunut tapahtuma ja Räsäsen mukaan se osoitti sen, että tapahtumaa on tarpeellista jatkaa ensi vuonnakin.

Lisätietoja:
kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 581 1998, markku.heinonen@lappeenranta.fi

ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, puh. 0400 815 284, ilkka.rasanen@lappeenranta.fi