Climate Joensuu -verkkosivusto kokoaa yhteen Joensuussa tehdyt ilmastoteot ja osallisuuden keinoja

Uutinen 15.8.2019 klo 10.00
Climat Joensuu verkko
 
Joensuun kaupunki on julkaissut uuden ilmastoasioihin ja kaupungin ilmastotyöhön keskittyvän sivuston Climate Joensuu. Verkkosivuston osoite on www.climatejoensuu.fi.

Sivusto avaa Joensuun kansainvälisestikin kunnianhimoista tavoitetta olla hiilineutraali jo vuonna 2025. Se kertoo teoista, joita kaupunki, yritykset, järjestöt ja asukkaat ovat tehneet ilmaston hyväksi sekä siitä, miten päästöjä seurataan.

Sivustolla esitellään myös yrityksille ja yhteisöille tarkoitettua Ilmastokumppanuus-verkostoa sekä Joensuun kaupungin tämänhetkistä ilmastotyön tilannetta. Lisäksi sivustolle on koottu runsaasti vinkkejä, miten asukkaat voivat ottaa ilmaston huomioon arjessaan.

–  Kenttätyössämme olemme huomanneet, että sivut ja juuri Joensuuta koskeva ilmastotieto tulevat ehdottomasti tarpeeseen. Ilmastotyötä tehdään läpi toimialojen ja niinpä tieto ilmastotyöstä on ollut hieman hajanaisesti saatavilla. Sivuilla haluamme erityisesti korostaa sitä, että Joensuun ilmastotyötä tekevät kaikki, niin kaupunki, järjestöt kuin asukkaat, kertoo hankesuunnittelija Jenni Väisänen Joensuun kaupungilta.

Uutta verkkosivustoa täydentävät myös Climate Joensuun sosiaalisen median kanavat @climatejoensuu.

Sivuston on koonnut Joensuun kaupungin hallinnoima EAKR-hanke Ilmastokorttelit – uusia ilmastoratkaisuja Joensuussa.
 

Lisätiedot:
hankesuunnittelija Jenni Väisänen
Ilmastokorttelit-hanke
jenni.vaisanen@joensuu.fi
puh. 050 463 3418