Ajankohtaista

UUTISET RSS

Kuopion Game Jamit 556

Uusi kierrätykseen kannustava peli syntyi 3R Game Jameilla Kuopiossa

7.9.2018
Kuopiossa järjestettiin kierrätysteemaiset 3R Game Jamit -tapahtuma, jossa osallistujilla oli 48 tuntia aikaa suunnitella kierrätykseen kannustava peli. Ketun kierrätys -voittajapeliä testataan syksyllä opiskelija-asuntoyhtiö Kuopaksen opiskelijaasuintaloissa.
Kaasuauto_200 px

10 kiertotaloutta kiihdyttävää hanketta valittu

13.7.2018
Suomen ympäristökeskus järjesti keväällä 2018 kunnille etsintäkuulutuksen, jonka tavoitteena oli löytää yhteisiä hankintatarpeita, hankeaihioita ja käynnistymässä olevia hankintoja, jotka voitaisiin toteuttaa vähähiilisesti ja kiertotalouden hengessä. Ehdotuksia tuli yli 30, joista SYKE on valinnut 10 sparrattavaksi Kiertotalouskiihdyttämöön. Joukossa on mm. kiertotalouskortteli, uusi kirkko, kaupunkilaisten olohuone ja sähkö- ja kaasuautojen yhteishankinta.
Sähköautokuva 200pix

Sähköautojen latauspisteistä yhteishankinta, liittyminen 15.8. mennessä

13.7.2018
KL-Kuntahankinnat ja Suomen ympäristökeskus SYKE järjestää kunnille ja kuntien omistamille yrityksille, kuntayhtymille ja seurakunnille sähköautojen latauspisteiden yhteishankinnan. Jos hankinta on ajankohtainen nyt tai muutaman vuoden sisällä, tulee liittyminen hoitaa kuluvan kesän aikana, 15.8. mennessä.