Ajankohtaista

UUTISET RSS

Tiina Vainio, Sirpa Mustonen, Ilkka Räsänen ja Jari Leinonen

Edelläkävijäkuntien Fisu-verkostossa kiritetään myös yrityksiä ilmastotekoihin

19.2.2020
Joensuu, Lappeenranta ja Turku kuuluvat resurssiviisaiden kuntien Fisu-verkostoon. Näissä kaupungeissa on onnistuneesti aktivoitu alueen yrityksiä ja yhteisöjä mukaan ympäristö- ja ilmastotyöhön.
img

Koulu- ja päiväkotiruokailun hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää merkittävästi – uusi laskuri auttaa päästöjen vähentämisessä

17.2.2020
Turun ruokapalveluhankinnat oli mukana Suomen ympäristökeskuksen toteuttamassa ja Sitran rahoittamassa Kiihdyttämö –hankkeessa, jossa selvitettiin keittiöverkon ja kaupungin ostamien ruokapalvelujen hiilijalanjälkeen vaikuttavia tekijöitä sekä kehitettiin laskuri, jonka avulla hiilijalanjälkeä voidaan laskea.
Talvipyorailya-Lahti

Kaupunkilaiset kokeilevat Lahdessa liikenteen päästökauppaa

17.2.2020
Lahtelaiset ovat päässeet tänä syksynä testaamaan henkilökohtaista liikkumisen päästökauppaa ensimmäisenä kaupunkina maailmassa. Päästökauppaa käydään mobiilisovelluksella, joka perustuu liikkumismuodon tunnistukseen.
Iin palkitseminen

Iin kunta voitti Ekologia-sarjan kansainvälisessä Innovation in Politics -kilpailussa

17.2.2020
Iin hanke ”Local Solutions to Global Challenges” on palkittu Ekologia-sarjan voittajana Berliinissä Innovation in Politics -kilpailussa. Hankkeen avulla kunta on vähentänyt hiilidioksidipäästöjään 60 % muutamassa vuodessa.
Lisää uutisia